Lainaa Pienellä Korolla

Lainaa Pienellä Korolla

Pienikorkoisen lainan saaminen ei välttämättä ole sen vaikeampaa kuin kalliinkaan, vaikka osa lainasivustoista väittää että näin olisi (VSAVAS). Tämän vuoksi on suoranaisesti usein tyhmää maksaa kovin paljoa lainasta, sillä hinnan eduksi ei kovin paljoa etuja tule. Joskus pieni lisähinta on sen arvoinen, mutta moni laina otetaan vaikka niistä maksetaan laatuun ja etuihin nähden ihan liikaa.

Ei kuitenkaan ole usein sattumaa, jonka kautta ihmiset löytävät lainojen pienellä korolla. Näissä on se ongelma, että moni näistä vipeistä on sellaisia, joita ei niin paljoa voida mainostaa. Mitä enemmän voittoa lainasta saadaan, sitä enemmän on myöskin rahaa usein mainostaa agressiivisesti. Tämän takia esimerkiksi monet TV:ssä pyörivät vippimainokset ovat firmoilta, jotka eivät ole sieltä halvimmasta päästä.

Toisaalta moni tilanne vaikuttaa myös tähän lainan hintaan ja korkoon. Sitä voidaan myös manipuloida esimerkiksi tarjoamalla lainaa pienellä korolla, mutta sen jälkeen kuitenkin veloittaen siitä muitakin kuluja. Tämä on tilanne joskus erityisesti luottojen kanssa, joissa korko voi olla pieni, mutta nostokulu on sitten kallis.

Lainaa Pienellä Korolla

Tähän on apuna kuitenkin todellinen vuosikorko. Se on arvo, joka laskee kaikki nämä kustannukset mukaan lainan hintaan. Se on yleensä parempi arvo kuin suoraan kulujen tarkistelu käsin, mutta silläkin on oma heikkoutensa. Se voi nimittäin vääristää erityisesti, jos lainan maksuaika on joko lyhyempi tai pidempi kuin vuosi. Se lasketaan nimittäin vuositasolla, ja täten voi antaa hieman harhaan antavia lukuja jos laina-aika ei ole vuotta.

Esimerkiksi jos korko on pieni, mutta nostokulu suuri, ei ole usein kannattavaa ottaa lainaa alle vuodeksi vaikka todellinen vuosikorko voisikin olla pieni. Toisaalta jos tilanne on näin, voi olla kannattavampaa ottaa se samainen laina, jos maksuaikaa on monta vuotta. Tämä pitääkin ottaa huomioon kun katselee näitä lainoja. Aina se todellinen vuosikorko ei kerro koko totuutta, ja se pitää katsoa sillä silmällä että pitää nämä heikkoudet mielessä.

Kun kuitenkin näin tekee, voi välttää ne ansat mitä voi olla kun haet vain lainaa pikkuisella korolla. Pidä siis tämä mielessä myös kun vertailet lainoja, käytit mitä keinoa tähän sitten tahansa.