Edullinen Laina Pitkällä Maksuajalla

Edullinen Laina Pitkällä Maksuajalla (2019)

Lainalla jossa maksuaikaa on enemmän olisi hyvä löytää se edullisella korolla. Tänäpäivänä tämä on onneksi entistä helpompaa, sillä lainan korkoja on tarkemmin rajoitettu, ja tämän takia monet lainat ovat edullisempia kuin aikoihin.

Tässä onkin listalla useita edullisia lainoja, joiden hinta ei nouse korkeaksi edes pidemmällä lain-ajalla.

Halpaa Lainaa

Lainojen hinnan muodostaa yleisesti niiden korkoa, mutta se ei välttämättä aina ole se ainoa hinta mikä lainassa on. Tärkeää onkin selvittää etukäteen se, että miten laina on hinnoiteltu ja miten sen kokonaishinta oikein muodostuu.

Syyskuussa 2019 voimaan tulleen lain mukaan lainan suurin sallittu nimelliskorko on nykyään 20 prosenttia vuodessa. Tämän lisäksi lainalta saa kuitenkin laskuttaa myöskin 150 euroa muita lainakustannuksia, jotka voivat periaatteessa olla mitä vain. Useissa tilanteissa tämä käsittää esimerkiksi tilinhoitomaksuja tai muita samantyylisiä lisäkustannuksia.

Suuria kulutusluottoja on mahdollista edelleen saada pienemmällä korolla kuin mitä tuo lain sallimma suurin korko on, mutta pienien lainojen kohdalla usein tuo lakiasetus asettaa myös sen koron mitä lainasta otetaan. Koska raja on niin tiukka, on melkeinpä jokaisella pienellä lainalla tämä sama korko nykyään.

Edulliset Lainat Pitkällä Laina-ajalla

Tietyn verran eroja voi kuitenkin tulla jo ihan siitä, että noita muita kustannuksia kuin lainan korko voidaan periä eri tavalla. Näitä ei välttämättä ihan kaikissa lainoissa edes ole, joskin ne ovat hyvin tavallisia ja löytyvät suuresta osasta niitä lainoja mitä ihmiset hakevat.

Jos otat pienen lainan tasan vuoden maksuajalla, tulet todennäköisesti maksamaan siitä kustannuksena jotakuinkin 20 % korkoa + 150 euroa, ellei laina ole ihan pienimpiä. Mutta jos maksuaika on jotakin muuta, voi tulla eroja lainan hinnassa sen mukaan miten tämä laskutetaan.

Melko tavallinen hinnoittellu on se, että lainan muut kustannukset nousevat koron tavoin kuukaudesta toiseen. Mahdollista on myöskin se, että tämä kustannus tulee aika nopeasti jo alussa, jolloin tämänkaltainen hinnoittelu tekee lainasta kalliimman lyhyellä ajalla.

Vaikka siis hintaeroja ei 12kk maksuajalla välttämättä niin tulisi, voi muilla ajoilla eroja tulla. Tähän kuitenkin myöskin vaikuttaa esimerkiksi lainan suuruus ja muut ehdot siten, että miten isosta erosta oikein puhutaan loppupeleissä.

Halvimman Lainan Löytäminen 2019

Johtuen tästä korkolaista, ovat erot eri lainojen hinnoissa monelta osin pienemmät. Kuitenkin vertailuttamalla lainojaan voi varsinkin useamman tuhannen euron lainoissa vielä eroja myöskin korossa tulla, ja samalla säästöjä on ihan mahdollista saada.

Alle 1000e lainoissa erot ovat kuitenkin usein nykyään niin olettamattomat, että välttämättä kovaa vertailua ei kannata tehdä. Kuitenkin mitä pidempi on haluamasi maksuaika, ja mitä enemmän lainaa haluat, sitä kannattavammaksi tulee edelleen käyttää näitä hyviä palveluja ja sitä kautta ihan kunnolla kilpailuttaa lainansa ennen kuin niitä hakee.